DE TOVERVOGEL: (4 - 6 jaar, zonder ouders).  - gaat niet van start in winter en lente 2023 -

 

In de cursus De Tovervogel gaan we het spel van zingen, dansen, spelen, toneel spelen en muziek maken op eenvoudige instrumentjes steeds meer met elkaar vermengen en uitbreiden. De spelvormen spelen rond sprookjes, dieren en nog veel meer. Door alle muziek en spel heen gaan we ook op zoek naar klanken: waar ze vandaan komen en hoe mooi ze zijn. Vooral als je ze zelf kunt maken: de aangespannen touwen en elastiekjes, de strakgespannen vellen op potjes en echte trommels, die heel licht of juist heel donker klinken, de flesjes water, die je zelf kunt vullen en die prachtige klanken geven en waar je zelfs een liedje op kunt spelen, zelf watermuziek maken, enz. Ook komt de viool een keer mee, maken we kennis met de piano en het mini-keyboard, het orgel, de ukkelille en de gitaar. De sfeer in deze groep wordt gekenmerkt door zelf ontdekken en creatief mogen zijn.

In de herfsttijd duiken we het bos in en komen we allerlei dieren en een aantal sprookjesfiguren tegen. Er verschijnt een oude tovenaar en een jonge toverfee. In de Sinterklaas tijd gaan wij hele uitgebreide spellen doen met Sinterklaas, de Zwarte Pieten en natuurlijk het paard. In de wintertijd gaan we spelen met sneeuw, ijs en ijs muziek. Dan komt ook de ijskoningin. In de lente laten we de natuur weer tintelen, verschijnen er elfjes, feeën en kabouters, die veel contact hebben met de dieren.

 

 We gaan elke les eerst in de Muziek-Trein met de ouders en aanhangende broertjes en zusjes! Maak alle vriendjes en vriendinnetjes maar enthousiast, want dit is leuk!

 

KLIK HIER:

 

DE BABYGROEP: 4-11 maanden

 

DE DREUMESGROEP: 1-2 jaar 

 

DE PEUTERGROEP: 2-3 jaar 

 

DE PEUTER/KLEUTERGROEP: 3-4 jaar