Mag ik een proefles volgen?

 

Er wordt regelmatig gevraagd om proeflessen. Een proefles volgen bij Muziek op Schoot is NIET mogelijk! Er zijn vele, vele aanmeldingen en we hebben te maken met een relatief korte cursus. Er vragen veel ouders om een proefles. Organisatorisch is dit niet te realiseren.

 

Ik werk met vaste groepen.

Alle ouders willen ook graag een groep voor hun kind, waar niet steeds nieuwe kinderen en ouders in- en uitwaaien. Dit is duidelijk en overzichtelijk voor de kinderen en komt de gezelligheid ten goede.

 

Wel is het zo, dat als een kind niet op zijn of haar plek is in de Muziek op Schoot-groep, we gaan kijken wat er aan de hand is. Als we dit niet kunnen oplossen of veranderen voor dit kind en voelt het zich nog steeds ongelukkig, dan stoppen we na drie lessen met de resterende lessen en krijgt u het resterende cursusgeld terug. Gelukkig komt dit maar heel zelden voor! Ook de kat-uit-de boom-kijk kinderen, en dat zijn er heel wat, voelen zich binnen een paar lessen (meestal binnen twee of drie lessen) als een vis in het water. Geef deze kinderen de tijd, die ze nodig hebben om hun eigen plekje te creëren in hun groep.

 

 Alle kinderen krijgen de ruimte en de tijd, die ze nodig hebben om zichzelf te zijn in de lessen. Het ene kind zal expressief zijn en zichzelf laten zien. Het andere kind heeft tijd nodig om alles te verwerken en een plekje te geven, voordat het in beweging kan komen. Dit kind viert een feestje binnenin zichzelf en zal als het zich veilig voelt – met name thuis - de hele muziek-op-schoot-les met alle nuances in geuren en kleuren herhalen. Weet dan dat de kinderen bij mij alleen maar zichzelf hoeven zijn en ook gewoon mogen kijken. Zie maar eens hoe blij dit kind van binnen is!